Filosofi og Træning

Overordnet tilrettes træningen og fordring den individuelle hest. Grunden til dette er at den enkelte hest er forskellige steder i live som travhest, og der for kræves der forskellige træningsoplæg.

Ungheste starter ved tilkørsel og grundtræning. Denne periode er præget af mange træningspas, hvor hesten får grundlagt en kondition, der vil hjælpe den i resten af livet som travhest. Træningen kombineres med skovtræning samt lette intervaller, selvfølgelig med stigende niveau des mere træning der løber på. Ungheste perioden varierer meget for den enkelte hest, som udgangspunkt tager det 1,5 år nogle mere og andre mindre, alt efter hvilke forhold, der spiller ind som f.eks. størrelse, vokseværk, sygdom mv.

 Politiken ved sejr på Lunden

Løbshest

Normalt satser vi på at de der følger vores træningsprogram er klar til løb i foråret som 3 års. Her er de allerede været igennem en glidende overgang til træningen som løbshest. Som udgangspunkt er det især intervaltræning, skov samt banearbejde når nødvendig. Her justeres træningen meget efter hesten og dens temperament og indstilling.

Her kombinere vi desuden med ridetræning og især sandtræning, da dette kan give mere erfarne heste et ekstra gear og ny lyst til livet som travhest.

John Friis - Morten Friis | Feldingbjergvej 3, 7800 Stoholm - Danmark | Tlf.: 21814524 24266499 | teamfriis@outlook.dk