Bliv hesteejer

Hvis man aldrig har prøvet at være ejer eller medejer af en travhest, er det faktisk svært at beskrive, hvordan det er og føles. Der er mange forskellige måder at være hesteejer på og vi vil her kort opridse hvilke muligheder man har.

Livet som hest starter hos hestens opdrætter, hvor opdrætterne bruger mange timer på at parre deres hoppe med den hingst der kan give det bedste afkom, dette er en videnskab for sig. Når føllet er kommet til verden, så er det allerede kort tid herefter vi begynder at finde talenterne. Når Hesten er ca. 1,5 år gammel så påbegyndes træningen for de fleste vedkommende.

Selve optræningen af unghesten kan tage alt fra 1 til 2 år inden den er endelig startklar. Her spiller mange ting ind, da hesten skal kunne klare store mængder træning samtidig med at den vokser.

Det kan undervejs give mindre problemer f.eks. sygdom og lignende, der medfører at det variere meget ift den enkelte hest, hvornår den er klar til travløb. Hesten kan begynde at løbe når de er ca. 2,5 år de fleste er dog fyldt 3 år inden de begynder for alvor. Når hesten har startet i sit først travløb så kan det sjove for alvor begynde.

Men igen kan der spille mange ting idet nogle heste er tidligt udviklede kontra andre heste der er senere udviklet og dermed skal bruge nogle starter inden de for alvor er i gang.

Som man kan læse af ovenstående er der mange forhold der kan spille ind og her har endda ikke nævnt skoning pleje, fodring mv. som skal fungere optimalt førend man kan lave en travhest der kan konkurrere på højt niveau.

Race Cowboyland

Samarbejde med træner:

Det er derfor også her, at vi som trænerteam er vigtige medspillere for dig som hesteejer.

Vi hjælper dig med de ønsker, som du måtte have:

- Nogle kommer med deres heste fra helt unge og beder os om at træne den op til, at blive klar til løbskarrieren.

- Andre køber en hest der allerede er ført frem og næsten klar eller har allerede startet i løb og beder os om at træne, køre og managere hesten i travløb.

Prisen for at være hesteejer variere meget alt alt efter hvor stor en andel man ønsker at eje.

Ejer man hesten alene så koster det 160 kr. + moms om dagen og her kan der løbe omkostninger som især smed og dyrlæge alt efter, når dette er nødvendigt.

Her skal det dog påpeges, at der er moms og skatteregler som betyder at man kan får moms retur samt kan fratrække evt. under-/ overskud på selvangivelse, hvilket giver et betragteligt nedslag i prisen. Denne del kan vi ligeledes rådgive med.

Pt. har vi med succes en række anpartsstalde, hvor man kan have større eller mindre ejerandele i heste, således kan man investere i hest alt efter, hvor meget man ønsker risikere. Dette kan du læse mere om under anpartsprojekter.

Sunhills Emersons ejere i vindercirklen

Anpartsprojekter:

Pt. har Team Friis følgende anpartsprojekter i gang:

Ekstra Bladets Travklub: Heste Race Cowboyland og Amour Laser

Anpartstalden lavet i samarbejde med Ekstra Bladet består af 100 anparter!

Anparterne sælges stadig, og for kun 200 kr. i måneden! (1250 kr 1. måned)

 
Team Garland Boko: Garland Boko
Anpartstald hvor der er 4 anparter i hesten Daniel Newport.

Barok
Danske Spils anpartsprojekt hvor man kan blive gratis medejer. Se mere HER
 
Team Uno: Uno Classic
Anpartsstald med forskellige ejerandele. Kontakt for mere info.
 
Team C'est Peak: C'est Peak
Anpartsprojekt om hesten C'est Peak
 
Fakta om anpartsprojekter via Team Friis:

Vi anvender et setup, som vi har haft stor succes med, dette gør at vi med den nuværende historik og viden kan udarbejde realistiske budgetter, samtidig udarbejdes der vedtægter og øvrige dokumenter der sikre, at projekterne er gode og ikke giver negative overraskelser.

Bemærk vi forventer at vi med de nye skatteregler kan lancere gunstige vilkår, men mere om dette når vi får det endelige svar.

Har du et emne og nogle interesserede personer så kontakt os endeligt, så kan vi opsætte projektet, således det bliver professionelt og veltilrettelagt.

 

John Friis - Morten Friis | Feldingbjergvej 3, 7800 Stoholm - Danmark | Tlf.: 21814524 24266499 | teamfriis@outlook.dk